top of page

BREHNS
Slim RVS

product info

All weather design

Elk materiaal dat voor deze kachel wordt gebruikt, is weerbestendig. Hierdoor kan deze haard overal buiten worden geplaatst en hoeft deze niet te worden afgedekt bij regen of sneeuw. Voor een effectief gebruik is het natuurlijk belangrijk dat de binnenkant van de verbrandingskamer en de oven droog blijven. Daarom hebben de technici van Brehns een constructie ontwikkeld die ervoor zorgt dat er nooit water in de unit kan komen. Doordat alle onderdelen van de kachel van duurzame materialen zijn gemaakt, behoudt het toestel zijn mooie uiterlijk en vertoont het na verloop van tijd geen verschijnselen van de invloed van slecht weer.

Clean glass view

Door een ingenieus luchttoevoersysteem in de verbrandingskamer wordt het keramische raam continu over de volledige breedte en hoogte gespoeld met frisse lucht. Dit glasspoelsysteem garandeert ook na veelvuldig gebruik een schoon zicht. Er is altijd een mooi en duidelijk vlambeeld om naar te kijken. Hiervoor is het essentieel dat alleen goed en droog hout wordt gebruikt.

Advanced air distribution

Rondom de verbrandingskamer bevindt zich een complex maar zeer effectief doolhof van kanalen waarin de zuurstof naar de verbrandingskamer wordt gebracht. Deze kanalen zijn zo geconstrueerd dat precies de juiste hoeveelheid zuurstof op de juiste plek bij het verbrandingsproces komt. Dit resulteert in een zeer efficiënt brandende haard. Hierdoor blijft er na elk gebruik slechts een kleine hoeveelheid as over in de asla.

Balanced oven system

De functionaliteit van de Brehns oven is uniek binnen de markt van houtgestookte tuinhaarden. Een veelvoorkomend probleem bij veelal andere buitenovens is dat de pizzasteen erg heet wordt in verhouding tot de rest van de lucht in de oven. Vaak is het resultaat hiervan een pizza met een zwarte bodem en een onvoldoende verhitte bovenkant.

We ontwikkelden een oven waarbij het temperatuurverschil tussen de steen en de lucht eromheen verwaarloosbaar is. Door de accumulerende werking van de oven is het gemakkelijk om een ​​bepaalde temperatuur over een langere periode constant te houden. Ook kost het niet veel moeite om binnen 2-3 minuten een temperatuur boven de 300°C te bereiken waarbij een fantastische pizza gebakken kan worden.

Grilované hovězí maso

Steak op de grill

Bochník chleba

Brood 200°C

Pizza 300°

Intelligent air control

Een vuurtje maken was nog nooit zo eenvoudig. De soepele luchtschuif regelt twee 360° luchtinlaten onder de verbrandingskamer. Deze luchtinlaten regelen het volume van de zuurstof die door de verschillende kanalen rond de verbrandingskamer stromen en zorgen ervoor dat altijd de juiste hoeveelheid zuurstof naar de juiste plaats in de verbrandingskamer wordt gestuurd. Hierdoor is het zeer eenvoudig om het vuur aan te steken, te reguleren en om een ​​gelijkmatige temperatuur in de oven te houden.

Easy click doors

De sluiting van de deuren is zo ontworpen dat er nauwelijks kracht benodigd is om ze te sluiten en dat je de laatste subtiele “klik” voelt wanneer deze echt is gesloten. Dit is in overeenstemming met de algemeen doordachte productkwaliteit van deze tuinhaard. De teakhouten handgrepen maken dit gevoel compleet.

Sophisticated grill possibility

In de verbrandingskamer is er de mogelijkheid om een ​​lekker stuk vlees of iets anders te grillen. Bij de Slim kachel wordt ook een zeer degelijk uitgevoerd RVS rooster geleverd dat op 5 verschillende niveaus in de verbrandingskamer kan worden geplaatst. De grill in het vuur plaatsen en eruit halen kan met de heavy duty koude-greep. Ook dit specifieke gereedschap is weer voorzien van het luxe teakhouten handvat. Door het formaat van de grill is het mogelijk om meerdere steaks tegelijk te bereiden. De hoge temperatuur en de luchtcirculatie in de verbrandingskamer zorgen ervoor dat het vlees niet alleen wordt gegrild maar ook tegelijkertijd wordt gegaard.

Specificaties

Specificaties

Materiaal kwaliteit

Roestvrij staal AISI 304

Afmetingen (LxBxH)

1100 x 535 x 500 mm

Gewicht (tuinhaard)

122kg

Verbrandingskamer afmetingen (LxBxH)

419 x 398 x 390 mm

Oven afmetingen (LxBxH)

455 x 380 x 160 mm

Oppervlakte t.b.v. pizza / deegwaren (LxB)

360 x 330 mm

Materialen gebruikt in de oven

Cordieriet / Vermiculiet

Verstelbare pootjes

Ja, max. 20mm in hoogte

Inhoud verpakking

Schoorsteenpijp 2x, schoorsteentop, grill rooster,

Inhoud verpakking

Grill handgreep, as-schep, Pizza schep

Tekening

Tekening

BR400400 dimmensions.jpg
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page